Spring til indhold
Luk

At vove er at leve

Byhistorisk Udvalg 2000

 

Forfatter: Lennart Larson.

 

 

Odenserådmanden og fjernvarmeforkæmperen Lennart Larson (f. 1923) fortæller i sin uhøjtidelige erindringsbog om oplevelser og synspunkter i et langt liv som erhvervsmand og politiker.

 

Vi følger ham fra drengeårene i København, over krigsårenes soldatertjeneste og uddannelsen som tekstiltekniker i Sverige, tilbage til Danmark, hvor han fra 1949 fik base i Odense. Snart blev han direktør på Odense Textilfabrik og senere også indehaver af damekonfektionsfabrikken Elson. I 1962 blev han valgt ind i Paarup Sogneråd, hvor han var formand 1964-70. Efter kommunesammenlægningen - som han var imod - var han i næsten 28 år medlem af Odense Byråd og i mange år rådmand.

 

Lennart Larson har altid været en omstridt person med sine meningers mod. Som rådmand gjorde han bl.a. en stor indsats for at udbrede fjernvarmen og kendskabet til den, for at markere Odense som kongres- og erhvervsby og for at udvikle byens infrastruktur. Han arbejdede også landspolitisk som folketingsmand for Venstre i tre perioder og markerede sig stærkt ikke mindst på det energipolitiske område, hvor han bl.a. var formand for Danske Fjernvarmeværkers Forening gennem 18 år.

 

296 sider med illustrationer i sort-hvid.

 

Pris: 160 kr.

 

Abonnentpris  120 kr.

Bestilling

 

Publikationer kan bestilles pr. brev, e-mail, telefon eller ved henvendelse i vores reception.

 

Kontaktoplysninger 

 

Ved forsendelse af en publikation opkræves 60 kr. til porto og ekspedition.