Spring til indhold
Luk

De sidste amatører

Divisionsfodbolden i Odense frem til 1978. Byhistorisk Udvalg 2012.

 

Forfattere: Thomas Kaarsted og Johnny Wøllekær.

 

De sidste amatører 

 

Der var engang, hvor Odense var Danmarks fodboldby nr. 1. Byen havde hele tre hold i den bedste række, og de odenseanske lokalopgør mellem B1909, OB og B1913 trak titusunder til Odense Stadion. De odenseanske fodboldspillere stod ofte på spring til landsholdet, og mange af profilerne blev professionelle i udlandet.

 

"De sidste amatører" er fortællingen om odenseansk divisionsfodbold fra den spæde begyndelsen sidst i 1800-tallet og frem til amatørdagene blev fløjtet af i 1978. Gennem generationer har fodbold spillet en stor rolle i rigtig mange fynske liv, og få byer har som Odense en så spændende, bemærkelsesværdig og dramatisk fodboldhistorie.

 

"De sidste amatører" beskriver de mest absurde optrin og fortæller de mest uforglemmelige anekdoter. Den ser også fodbolden ud fra en bred kulturhistorisk vinkel. Den skildrer, hvordan verdens mest udbredte boldspil greb ind i mange odenseaneres hverdag, og hvordan de klassiske – ofte hæsblæsende – lokalopgør satte byen på den anden ende. 

 

Fodbold er meget mere end fodbold, og bogen skildrer, hvordan kampen på grønsværen blev en del af byens selvforståelse og selvbevidsthed. Og hvordan amatørklubber tjente rigtig mange penge og havde et betydeligt samarbejde – der handlede om netop penge.

 

208 sider med illustrationer i sort-hvid.

 

Pris: 200 kr.

 
Abonnentpris  150 kr.

 

 

 

Bestilling

 

Publikationer kan bestilles pr. brev, e-mail, telefon eller ved henvendelse i vores reception.

 

Kontaktoplysninger 

 

Ved forsendelse af en publikation opkræves 60 kr. til porto og ekspedition.