Spring til indhold

Start her

Odensedatabasens indgang.

Odensedatabasens forside

Odensedatabasens forside er den primære søgeside. Den indeholder felter for fornavn og efternavn, hvor du skriver din slægtnings navn. Du behøver ikke udfylde dem begge. Der kan anvendes to såkaldte jokertegn: Tegnet _ står for et vilkårligt enkelt bogstav, og tegnet % står for flere vilkårlige bogstaver. Dvs. hvis du i fornavnsfeltet skriver

 

Pe_er

 

vil søgningen finde både Peder og Peter. Hvis du i efternavnsfeltet f.eks. skriver

 

%ristiansen

 

vil søgningen finde både Christiansen og Kristiansen. 

 

Flere søgemuligheder

Du har mulighed for at klikke på "Flere søgemuligheder", hvorved der kommer ekstra felter til syne. Det nyttigste felt her er "Personnummer". Alle personer i Odensedatabasen har et personnummer. Det er ikke et CPR-nummer (som ikke var opfundet i den tid, databasen dækker), men et internt nummer, som identificerer personen i basen. Hvis du allerede har slået en bestemt person op i databasen, kan du bruge dette felt til at genfinde personen.

 

I feltet "Begivenhed" kan du afgrænse, hvilken type begivenhed, du ønsker at lede efter. F.eks. en begravelse eller en folketælling. I de fleste tilfælde vil man vælge at lade dette felt være tomt for at få det største antal begivenheder.

 

Feltet "Erhvervsgruppe" er p.t. kun brugbart i den tidlige del af databasen (1740-1790), og er derfor af begrænset værdi.