Spring til indhold

Arrangementer

Foredrag og andre arrangementer i Historiens Hus.

Brandmandsshow på atletikstadion 1958
Brandmandsshow på atletikstadion 1958 - med Odensegarden og elefanter.

Historiens Hus byder på mange spændende foredrag og andre arrangementer i årets løb. Du vil kunne købe billetter til de planlagte arrangementer via denne side.

 

Gangbesværede: Bemærk, at vi har udfordringer med adgangen til huset.  

 

 

Sommeren 2020   

Denne sommer er meget usædvanlig. De fleste af os har holdt sig hjemme i længere tid, og mange har aflyst udlandsrejser. Men heldigvis har Odense meget at byde på. Derfor giver Historiens Hus i år mulighed for at lege turist i Odense og på på opdagelse i byens spændende historie. Vi lancerer en række arrangementer under temaet "Turist i din egen by". Men hvis du er så uheldig ikke at bo i Odense, er du selvfølgelig også velkommen.

 

Du kan her se den samlede arrangementskalender

 

eller de enkelte arrangementer:

 

 

2. juli 2020 kl. 14-15.30

Byvandring: I besættelsestidens spor: Besættelsen var en dramatisk periode med strejker, bombesprængninger, likvideringer m.m. På turen besøger vi nogle af de centrale steder, hvor disse dramatiske episoder foregik. Max. 40 deltagere. Pris 50 kr.

 

Køb billet

 


 

9. juli 2020 kl. 14-16

Cykeltur: Det historiske Odense oplevet langs Odense Å: Den idylliske Odense Å har i mere end 1000 år haft stor betydning for Odense. Spring op på cyklen og tag med ud langs åen og hør fortællingerne. Max. 30 deltagere. Pris 50 kr.

 

Køb billet

 

 

5. august 2020 kl. 10

Byvandring: En ny bymidte: Vi vandrer gennem Odenses omdannede bymidte og fortæller historien med fokus på transformationen og med tilbageblik. Med byplanlægger Jette Flinch Nyrop og arkivar Jens Åge S. Petersen. Max. 40 deltagere. Pris 50 kr.

 

Køb billet

 


 

6. august 2020 kl. 10-12

Cykeltur: Det historiske Odense oplevet langs Odense Å: Den idylliske Odense Å har i mere end 1000 år haft stor betydning for Odense. Spring op på cyklen og tag med ud langs åen og hør fortællingerne. Max. 30 deltagere. Pris 50 kr.

 

Køb billet

 


 

13. august 2020 kl. 10

Kirkegårdsvandring i besættelsestidens spor: Vi besøger de sidste hvilesteder for mennesker med tilknytning til de "fem forbandede år". Max. 40 deltagere. Pris 50 kr.

 

Køb billet

 


 

19. august 2020 kl. 10

Byvandring: En ny bymidte: Vi vandrer gennem Odenses omdannede bymidte og fortæller historien med fokus på transformationen og med tilbageblik. Med byplanlægger Tine Winther Kyndi og arkivar Jens Åge S. Petersen. Max. 40 deltagere. Pris 50 kr.

 

Køb billet

 


 

20. august 2020 kl. 10-11.30

Ghosttur - byvandring om spøgelseshistorier og myter: Odenses historie er fuld af myter om historiske emner, personer eller fænomener. Det er alt fra Åmanden, der bor i Odense Å over Knud den Hellige, der går igen i Domkirken til jomfruen, der kastede sig i døden for at beskytte sin dyd. Max. 40 deltagere. Pris 50 kr.

 

Køb billet

 


 

27. august 2020 kl. 10

Rådhuset bag facaden: Rundvisning i de kendte og ukendte dele af Odense Rådhus. Hør den spændende historie bag "byens hus". Max. 40 deltagere. Pris 50 kr. 

 

Køb billet