Spring til indhold

Mytedetektiverne

Frem med lup og smartphone - udforsk sandhed og myte i Odenses lange historie.

Mytedetektiverne

”Du skal en tur rundt i Odense og finde de mest spændende myter sammen os, mytedetektiverne!” Sådan indleder den autoritetstro, mandlige tegneseriefigur ”mytedetektiverne”, der er en del af en ny app, som er blevet udviklet for Historiens Hus i samarbejde folkeskolelærere og Odense Bys Museer.   
 
Iført brune lærredsbukser og grøn poloshirt står den autoritetstro og lettere kiksede fyr midt på Klosterbakken sammen med tre andre sjove tegneseriefigurer, der hver især repræsenterer en specifik måde at opleve verden på, nemlig skeptikeren, konspirationsteoretikeren og den overtroiske. 
 
Med smartphonen i hånden guider ”mytedetektiverne” dig rundt i Odense, og du hører om centrale begivenheder i byens lange og spændende historie. Begivenheder, der alle rummer et element af myte. Eller gør de nu også det? For det er netop det, du skal overveje, når du hører de fire humoristiske figurers fortolkninger af historierne. Når du har hørt fortolkningerne, skal du vælge én af dem, og på baggrund af dine valg får du til slut at vide, om du er den overtroiske, skeptiske, autoritetstro eller konspirationsteoretiske type. Måske viser det sig, at du er lidt af det hele! 
 
App’en er en videreudvikling af projekt mytedetektiverne, hvor den første del blev lanceret i februar 2017 med hjemmesiden www.mytedetektiverne.dk, og app og hjemmeside supplerer hinanden. 
 
Den tekniske side af app’en er udviklet af Useeum, der har specialiseret sig i mobilguides til museer og lignende kulturinstitutioner, mens firmaet OK Monkeys har stået for den kreative udvikling af ”mytedetektiverne”. 
 
Udover ”mytedetektiverne”, der primært henvender sig til skoleever, indeholder app’en også fire traditionelle byvandringer med bredere appel. Her kan du komme i fodsporet på Knud den Hellige, Oluf Bager, Besættelsen 1940-45 og Myternes Odense. Hver tur har 8-10 stop, og du kommer rundt ved hjælp af GPS. Du behøver ikke at huske læsebrillerne, for du får læst historierne op.    

 

Hent app'en i App Store eller Google Play