Spring til indhold

Billedsamlingen

Historiens Hus' store billedsamling indeholder millioner af billeder.

Billedsamlingen

Historiens Hus råder over en enestående billedsamling, der består af ca. 100.000 fotografier, glasplader og dias samt over fire millioner negativer. Og samlingen vokser til stadighed. De mange fotografier viser blandt andet byens gader og huse, men også begivenheder og enkeltpersoner. Billedsamlingen dækker perioden fra ca. 1860 frem til i dag, og med hovedvægten på tiden efter 1945. Fotograferne bag de mange fotografier er både glade amatører, pressefotografer og andre professionelle fotografer.

De mange billeder stammer fra blandt andet en række store afleveringer som f.eks. Fyens Stiftstidendes og freelance pressefotograf Carsten Andreasens, men også mange forskellige mindre afleveringer af private fotos af generel interesse.

 

Fotografierne bruges f.eks. flittigt til Stadsarkivets publikationer, udstillinger og andet. De kan ses på Historiens Hus’ læsesal. Det er kun en lille del af arkivets fotosamling, som i dag kan ses på internettet.

 

Søg selv i billeddatabaserne

Du kan søge i vores billedsamling på arkiv.dk. Under "Udvidet søgning" kan du sætte "Arkiv" til "Odense Stadsarkiv", hvis du udelukkende ønsker søgeresultater fra vores samling. Du vil nok opleve, at en del af billederne ikke kan ses. Det er der en naturlig forklaring på.

 

Historiens Hus samarbejder desuden med Fyens Stiftstidende om billeddatabasen Fynske Billeder. Her kan du se mere end 100.000 billeder fra Fyn og der er endnu flere på vej. På Fynskebilleder.dk er det frivillige borgere der hjælper Historiens Hus med at registrere og beskrive de mange billeder der lægges på hjemmesiden og er du interesseret i at hjælpe med dette, kan du læse mere om hvordan på Fynskebilleder.dk

 

Bestil din egen kopi

Du kan købe kopier af billederne digitalt eller som fotografisk papirbillede til privat brug. Formater og priser kan du se under køb af billeder.