Spring til indhold

Sommerudstilling 2024

Historiens Hus laver hvert år en sommerudstilling. I år kan du opleve tegneserie skaberen Henrik Rehr, der blandt andet har tegnet Rasmus Klump, Basserne og Ferd´nand.

Odenseanske Henrik Rehr er nok den danske tegneserieskaber, der er bedst kendt uden for landets grænser. Hans værker er oversat til et utal af sprog, og hans striber udkommer i aviser i hele verden. Hans base er også international; han er bosat i New York City med sin koreansk-canadiske kone og deres børn.

Henrik Kim Rehr blev født og voksede op i Odense. I Odense var Rehr medejer af tegneseriebutikken og tegnestuen Den Blå Bil (1985-1986), hvor han skabte børnetegneserien Julius sammen med Morten Hesseldahl og den historiske albumdebut ”Drømmen om langskibene”, som udkom i 1987.

I 1987 flyttede Rehr til København med arbejdsplads på Tegnestuen Pinligt Selskab indtil 1992

Den alsidige tegneserieskaber både skriver og tegner ofte sine tegneserier og har både tegnet Rasmus Klump og Basserne. I de senere år har han især markeret sig med såkaldte graphic novels, altså tegneserier for voksne eller grafiske romaner. Gavrilo Princip blev hans store gennembrud i Danmark.